Varusmies-lehti on tuottanut artikkelin kaupallisessa yhteistyössä yhteistyökumppanin kanssa.

Sissipuukko – varusmiehen luottoapuri

Kuvat Peltonen Knives

Legendaarinen Sissipuukko tunnetaan aina Lähi-Idän tasangoilta Pohjolan ikimetsiin saakka. Suomalaisen sotilastarkkailija J-P Peltosen käsissä syntynyt laatuveitsien todellinen taidonnäyte palvelee isältä pojalle ja äidiltä tyttärelle – läpi elämän.

Puukko on ollut merkittävä väline suomalaisessa arjessa niin kauan kuin muistamme. Puukolla on veistelty ja nikkaroitu, tehty sytykkeitä ja sitä on käytetty myös kalanperkauksessa sekä lihan ja leivän leikkaamisessa. Puukon avulla on kautta aikojen selviydytty luonnossa ja arjen askareissa.

”Palvellessani sotilastarkkailijana Etelä-Libanonissa tutustuin amerikkalaisten työkavereideni veitsiin jotka tekivät vaikutuksen varsinkin tukevuudellaan. Kotiin tultuani tein ensimmäisen veitseni, joka muistutti jonkun verran jenkkien veitsiä mutta sopi paremmin yleiskäyttöön suomalaisissa metsissä. Muutettuani Fiskarsin ruukkiin tapasin everstiluutnantin Sodankylästä joka keskustelun lomassa totesi että ”Suomesta ei löydy puukkoa joka kelpaisi hänen sotilailleen”. Se pisti miettimään vaikka oikeastaan olin samasta syystä tehnyt ensimmäisen puukkoni. Tuumasta toimeen, aloin suunnittelemaan sotilaille kunnon työkalua, joka olisi helppo kiinnittää nykyaikaisiin taisteluvarusteisiin. Esikuvana toimi ensimmäinen puukkoni. Näin syntyi Sissipuukko – jota valmistetaan edelleen alkuperäisen suunnitelmani mukaan, Suomessa”, J-P Peltonen kertoo.

Sissipuukko on kehitetty toiminnallisuus edellä, ammattilaisen työkaluksi sekä laatutietoisen metsästäjän ja eränkävijän apuriksi. Käyttömukavuus tulee esiin jokaisella käyttökerralla; niin varusmiehen arjessa kuin metsäretkilläkin. Ainutlaatuisen Sissipuukon uniikki tuppirakenne mahdollistaa veitsen turvallisen ja monipuolisen käytön myös haastavissa olosuhteissa. Sissipuukosta on olemassa kaksi mallia: alkuperäinen ja suosituin Sissipuukko M95 pidemmällä terällä ja M07 Sissipuukko lyhyemmällä terällä.

”Sissipuukon pitävä ja ergonominen kahva, sekä käytössä vaivaton ja turvallinen tuppi ovat vakuuttaneet käyttäjänsä. Helppohoitoinen ja auringossa kiiltelemätön terä on suunniteltu aktiiviseen käyttöön; puukko teroittuu helposti ja terä myös pysyy hyvin käyttökelpoisena. Teroituksensa ansiosta sissipuukko toimii loistavasti myös pilkkeen teossa, kun tarvitaan nuotiosytykkeitä”, Peltonen summaa.

Monipuolinen Sissipuukko on suosittu varusmiesten ensihankinta armeijaan. J-P Peltonen saa hyvää asiakaspalautetta säännöllisesti kehittämästään puukosta.

”Usein palvelukseen hankittu puukko on palvellut vuosikymmeniä omistajaansa armeijan jälkeenkin kaikilla maailman retkillä. Sissipuukko on myös eräoppaiden ja luonto-ohjaajien suosiossa. Laadukas ja käteen sopiva, turvallinen puukko palvelee monenlaisissa käyttötarkoituksissa – ja se kestää. Se on ainoa puukko jonkaan koskaan tarvitset”, Peltonen sanoo.

MUISTA! Varusmiehet voivat tilata Sissipuukon erikoishintaan suoraan valmistajalta.
KYSY LISÄÄ www.sissipuukko.fi

NÄIN VALITSET HYVÄN PUUKON VARUSMIESPALVELUKSEEN
(JA ERÄRETKILLE):

-Varmista, että puukko on helppo kiinnittää nykyaikaisiin taisteluvarusteisiin (ns. Molle-kiinnitysjärjestelmä).

-Puukon tulee istua tukevasti tupessa mutta oltava silti helppo ottaa esille.

-Kotimaisuus! Kotimaisen puukon ostamalla työllistät suomalaisen ja voit olla ylpeästi isänmaallinen.

-Turvallisuus! Valitse puukko, jossa turvallisuus on huomioitu eikä käyttötilanteissa tarvitse pelätä turhia haavereita.

-Hyvä puukko on jykevä, terävä ja turvallinen. Kestävä, monipuolinen ja ergonominen.

-Laadukas puukko kestää ja palvelee kaikissa olosuhteissa, niin retkeilijän kuin ammattilaisenkin tarpeissa.

TIESITKÖ? Sissipuukko on NATO yhteensopiva.
Huippuunsa viritetty työkalu palvelee ammattilaisia ja eräharrastajia haastavissakin olosuhteissa.

Kommentoi

Samankaltaisia artikkeleita