Siviilipalvelukeskus saattaa siirtyä Hennalaan

Nykyisen siviilipalvelukeskuksen vuokrasopimus Lapinjärven kanssa päättyy vuoden 2018 lopussa. Loviisan Sanomat uutisoi, että keskuksen toiminta saattaa siirtyä vuoden 2019 alusta Hennalan entiselle varuskunta-alueelle Lahteen.

 

Loviisan Sanomien mukaan Lahti on jättänyt Lapinjärveä halvemman tarjouksen toimitiloista. Päätös uudesta vuokrasopimuksesta tehdään todennäköisesti jo lokakuun aikana.

Lapinjärven kunnanjohtaja Tiina Heikka kertoo Loviisan Sanomille, että keskuksen siirtyminen pois Lapinjärveltä olisi iso kolaus sekä työpaikkojen että alueen yritysten osalta. Siviilipalvelukeskus työllistää noin 30 henkilöä.

(MAINOS - teksti jatkuu alla)

– Sitoutumisemme siviilipalveluskeskuksen säilymiseen Lapinjärvellä on suuri niin virkamiesten kuin luottamushenkilöidenkin puolelta. Toki ymmärrän, että alueella olleet sisäilmaongelmat ovat aiheuttaneet epävarmuutta, mutta olemme saaneet tilanteen hallintaan. Pidämme erityisen tärkeänä asiana sitä, että tilat ovat toimivat ja turvalliset. Tämän olemme ottaneet omassa tarjouksessamme lähtökohdaksi, Heikka kommentoi Loviisan Sanomille.

Lehti arvioi, että keskusken siirtyminen Lahteen olisi siviilipalvelustaan suorittavien mieleen, koska Hennalan sijaitsee Lapinjärveä parempien kulkuyhteyksien varrella. Nykyisen keskuksen haasteena on ollut julkisen liikenteen heikennykset.

Porvoolainen kansanedustaja Mikaela Nylander pitää Lapinjärven vahvuutena kuitenkin kaksikielisyyttä. Loviisan Sanomat kirjoittaa, että ruotsinkielisten palvelun takaaminen onnistuisi Nylanderin mielestä helpommin itäisellä Uudellamaalla kuin Lahdessa.

Päätöksen uudesta vuokrasopimuksesta tekevät KEHA-keskus (Ely-keskusten ja TE-toimistojen kehittämis- ja hallintopalvelujen virasto) ja Senaatti-kiinteistöt. Senaattikiinteistöt arvioi eri vaihtoehdot ja KEHA tekee päätöksen sivarikeskuksen sijaintipaikasta.

Teksti Hanna Tuulonen
Kuva Mikko Toivonen

Kommentoi

Samankaltaisia juttuta