Siviilipalvelukeskus säilyy Lapinjärvellä

Etelä-Suomen Sanomat uutisoi, että siviilipalveluskeskuksen toiminnan jatkuminen Lapinjärvellä näyttää todennäköiseltä. Lehti kirjoittaa oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin (ps.) kertoneen asiasta avustajansa välityksellä viime viikolla.

Siviilipalveluskeskuksen siirto Lapinjärveltä Lahden Hennalaan ei näytä toteutuvan. Siirron sijaan keskus jatkaa toimintaansa Lapinjärvellä, jossa se on ollut vuodesta 1998.

Keskus sijaitsee kunnan omistamassa vanhassa Sjökullan kartanossa, jonka tilat vaativat perusteellista korjausta. Oikeus- ja työministerin Lindströmin kertoo Etelä-Suomen Sanomille, että koska kunta on sitoutunut korjausten tekemiseen nopeutetussa aikataulussa, keskuksen toimitaa ei siirretä.

Esitys keskuksen siirtämisestä Lahteen syntyi Senaatti-kiinteistöjen aloitteesta. Senaatti-kiinteistöt omistaa Lahden Hennalan vanhan kasarmialueen myymättömät rakennukset. Siirtoehdotukseen vaikutti myös nykyisen keskuksen tilojen huono kunto sekä se, että Lapinjärven kunnan ja siviilipalveluskeskuksen vuokra-asioista vastaavan KEHA-keskuksen välinen vuokrasopimus oli solmittu vuoden 2018 loppuun asti.

(MAINOS - teksti jatkuu alla)

Teksti Hanna Tuulonen
Kuva Mikko Toivonen

Kommentoi

Samankaltaisia juttuta