Puolet maanpuolustusjärjestöjen jäsenistä kannattaa Natoon liittymistä

Maanpuolustusjärjestöjen jäsenet kannattavat Nato-jäsenyyden hakemista lähes kaksi kertaa useammin kuin suomalaiset keskimäärin.

Reserviläis- ja maanpuolustusjärjestöjen suuren jäsenkyselyn mukaan Venäjän kehitys on tällä hetkellä suurin huolenaihe. Noin 9500 vastanneesta yli 80 prosenttia oli ainakin jonkin verran huolestunut Venäjän kehityksestä.

Nato-jäsenyyden hakemista kannatti hieman yli 50 prosenttia. Kolmannes vastanneista oli jäsenyyttä vastaan.

Tutkimuksen mukaan Nato-jäsenyyden kannattaminen on huomattavasti yleisempää maanpuolustusjärjestöjen jäsenten joukossa kuin suomalaiset keskimäärin. Tammikuussa julkaistun Maanpuolustustiedotuskunnan (MTS) tutkimuksen mukaan vain 27 prosenttia kannatti jäsenyyden hakemista.

(MAINOS - teksti jatkuu alla)

Innokkaimmin Nato-jäsenyyden hakemista kannattivat reservinupseerit sekä kiltataustaiset henkilöt, joista lähes 54 prosenttia oli hakemisen kannalla.

Kielteisimmin Natoon suhtautuivat naisjäsenet ja alle 35-vuotiaat vastaajat. Maanpuolustusnaisten liiton vastaajista vain kolmannes ja alle 35-vuotiaista 42 prosenttia oli jäsenhakemuksen kannalla. Yli 60-vuotiaista 56 prosenttia oli myös tätä mieltä.

Eniten kannanottamisessa oli vaikeuksia naisilla, joista yli 35 prosenttia ei ottanut jäsenyyden hakemiseen kantaa.

Teksti Miika Kosloff
Kuva Joni Oksanen

Kommentoi

Samankaltaisia juttuta