Teloitusvideon tehneitä varusmiehiä epäillään palvelusrikoksesta

Joukko Karjalan prikaatin varusmiehiä kuvasi kesän aikana videon, jossa yksi varusmies ampuu paukkupatruunoilla ja sysäyksenvahvistimella varustetulla rynnäkkökiväärillä rivissä seisovia palvelustovereitaan. Asiasta aloitettiin tutkinta, ja miehiä epäillään palvelusrikoksesta.

Kouvolan Sanomien haltuun saamalla videolla näkyy, kuinka rynnäkkökivääriä pitelevä varusmies ampuu rivissä seisovia varusmiehiä, jotka kaatuvat maahan kuin osuman saaneina. Asiasta aloitettiin tutkinta heti tapauksen tultua ilmi. Joukko-osaston oikeusupseeri Jouni Kautonen kommentoi Kouvolan Sanomille, että varusmiesten toiminta ei ole missään tapauksessa hyväksyttävää.

”Älytöntä touhua. Aloitamme asiasta tutkinnan. Selvitämme, missä ja milloin video on kuvattu. Tutkimme myös, ketkä sillä esiintyvät”, Kautonen kertoo lehdelle.

Kautonen kertoo, että osa kesäkuussa otetun videon varusmiehistä on jo tunnistettu, mutta hän ei ole kertonut, missä vaiheessa koulutustaan videolla esiintyvät varusmiehet ovat. Hänen mukaansa miehiä epäillään yleisen palvelusohjesäännön rikkomisesta. Rikosepäily ei kuitenkaan sellaisenaan ole niin vakava, jotta se johtaisi palveluksen keskeyttämiseen.

(MAINOS - teksti jatkuu alla)

Teksti Hanna Tuulonen
Kuva Aku Siukosaari

 

 

Kommentoi

Samankaltaisia juttuta