Iltalehti: Varusmies joutui keskeyttämään palveluksensa sisäilmaongelmien takia

Iltalehden uutisoinnin mukaan Jere, 19, joutui keskeyttämään heinäkuun alussa alkaneen varusmiespalveluksensa Porin Prikaatissa Säkylässä kasarmirakennuksen huonon sisäilman takia.

Jere palveli viestikomppaniassa ja hän lisätaa itse kohtaamiinsa oireisiin huimauksen, päänsäryn ja kovan väsymyksen. Hänen mukaansa muutkin tuvan varusmiehistä oireilivat. Tupakavereiden oireisiin kuului hänen mukaan silmien vuoto, nenän tukkoisuus tai verenvuoto nenässä.

Jere on allergikko ja reagoi sen takia herkemmin sisäilman ongelmiin. Aiemmin listattujen oireiden lisäksi Jeren viisi vuotta tauolla ollut astma alkoi oireilla palveluksen alettua. Puolustusvoimien lääkärin puhallustutkimuksessa arvot olivat matalalla. Jeren palvelus keskeytyi terveyssyistä viime viikon keskiviikkona.

Porin prikaatin esikuntapäällikkö, everstiluutnantti Mika Holma on tietoinen tapauksesta ja prikaatin henkilöstö on tutkinut onko muita samankaltaisia tapauksia ilmennyt. Hänen mukaansa kasarmirakennus, jossa Jere palveli, on menossa peruskorjaukseen ensi vuonna. Rakennuksessa on vielä paineellinen ilmanvaihto, ja Holma myöntää, että ilma tuntuu tunkkaiselta kun tuvassa on monta henkilöä.

(MAINOS - teksti jatkuu alla)

Helpotuksen tilanteeseensa Jere sai käymällä yksityislääkärin vastaanotolla, joka hänen sanojen mukaan osasti arvata mistä varuskunnasta Jere tuli. Diagnoosi oli keuhkoputkentulehdus, joka oli todennäköisesti aiheutunut sisäilmaongelmasta.

Holman mukaan Jereen oltiin yhteydessä ja hänelle kerrottiin että rakennuksen sisäilmaa tutkitaan tarkemmin. Jere on kokemuksiensa perusteella kuitenkin epäileväinen siihen, tuleeko puolustusvoimat tekemään asian eteen tarpeeksi.

Teksti: Joonas Koivisto
Kuva: Joni Oksanen

Kommentoi

Samankaltaisia juttuta