Varusmiehet virka-avussa

Puolustusvoimien henkilökunta ja varusmiehet auttavat poliisia Uudenmaan valvontapisteillä.

Perustuslakivaliokunta hyväksyi hallituksen esityksen Uudenmaan eristämisestä perjantai-iltana 27. maaliskuuta. Rajoitukset tulivat voimaan lauantain vastaisena yönä, josta lähtien Uudeltamaalta poistuminen ja sinne saapuminen on kielletty sunnuntaihin 19. huhtikuuta saakka.

Maakunnan rajalla on yhteensä 30 poliisin perustamaa valvontapistettä, joilla on myös Puolustusvoimien henkilökuntaa ja varusmiehiä virka-avussa. Uudenmaan rajan saa ylittää vain työn, elinkeinon tai luottamustoimen takia sekä painavasta henkilökohtaisesta syystä.

Puolustusvoimat on ilmoittanut, että lomille lähtevät ja joukko-osastoon lomilta palaavat varusmiehet ovat oikeutettuja ylittämään Uudenmaan rajan. Pääesikunnan tiedotuspäällikkö Max Arhippainen kertoo perusteen varusmiesten lomaoikeudelle tulleen perustuslakivaliokunnasta ja valmiuslaista.

(MAINOS - teksti jatkuu alla)

– Asetuksessa on määritelty yhtenä perusteena rajan ylittämiselle laillisten velvollisuuksien suorittaminen. Olemme siirtyneet lomajärjestelyyn, jossa palvellaan neljä viikkoa ja lomaillaan kaksi viikkoa edestakaisen matkustamisen vähentämiseksi, Arhippainen kommentoi Iltalehdelle.

Kaikkiaan virka-apua antaa Uudenmaan tarkastuspisteillä noin 750 varusmiestä ja 40 henkilökuntaan kuuluvaa. Panssariprikaatista osallistuu valvontaan noin 160 varusmiestä, jotka yöpyvät Kanta-Hämeen ja Uudenmaan rajan tuntumassa puolijoukkueteltoissa. 

Virka-apu tilastoista uutisoi Hämeen Sanomat.

Teksti ja kuva Saana Sjöblom-Hasselblatt

Kommentoi

Samankaltaisia juttuta