Varusmiespalveluksen arki palasi valkokankaalle

Naissotilaat-sarjan toinen tuotantokausi on nyt katsottavissa Yle Areenassa.

Rannikkoprikaatissa Upinniemessä kuvattu Naissotilaat 2 -sarja seuraa varusmiespalveluksen arkea viiden nuoren naisen näkökulmasta. Sarjan ensimmäinen tuotantokausi kuvattiin Porin prikaatissa Niinisalossa, mutta tällä kertaa sukelletaan Merivoimien maailmaan.

Sarjan päähenkilöinä ovat 2/18-saapumiserän alokkaat Anni Niemelä, Milla Knutsson, Anne Isokorpi ja Henna Kaski. Lisäksi kameroiden edessä nähdään heidän tuvan esimies, alikersantti Henni Sinilaakso 1/18-saapumiserästä. Kuvausryhmä seuraa naisten arkea vapaaehtoisessa asepalveluksessa tiiviisti palvelukseen ilmoittautumisesta asti.

Puolustusvoimien tiedotteen mukaan ohjelman kuvausten vaikutus varusmieskoulutukseen oli melko pientä. Kuvausten kanssa tiiviisti työskennellyt Suomenlinnan rannikkorykmentin Viestikomppanian päällikkö, kapteeniluutnantti Sofia Reihen mielestä oli hienoa huomata, kuinka varusmieskoulutus ja naisten vapaaehtoinen asepalvelus nähdään niin mielenkiintoisina, että niitä ja yksikön arkea halutaan kuvata kokonaisen sarjan verran.

(MAINOS - teksti jatkuu alla)

– Yhteistyö tuotantoyhtiön kanssa onnistui erittäin hyvin. Sarjaan valitut naisalokkaat sijoitettiin samaan joukkueeseen ja varmistimme, että kaikki kantahenkilökuntaan kuuluvat sekä varusmiehet siinä joukkueessa olivat suostuvaisia kuvattaviksi, Reihe kommentoi.

Sarja koostuu kymmenestä jaksosta, jotka esitetään Yle TV2:lla maanantaisin iltayhdeksältä. Ohjelma on katsottavissa myös kokonaisuudessaan Yle Areenasta. Lisää sarjasta ja päähenkilöiden kokemuksista kameroiden edessä seuraavassa Varusmies-lehdessä.

 

Teksti Saana Sjöblom-Hasselblatt

Kuva Jan-Niclas Jansson / Yle Kuvapalvelu

Kommentoi

Samankaltaisia juttuta