Ensimmäinen nykyaikainen kasarmi on valmis – Viihtyisitkö uudessa tuvassa?


Senaatti-kiinteistöjen toteuttama kasarmin peruskorjaus on valmistunut ensimmäisenä Upinniemen Rannikkoprikaatissa.

Teksti Saana Sjöblom-Hasselblatt
Pääkuva Joni Oksanen

Senaatti ja Puolustusvoimat uudistavat yhteistyössä kaikki Suomen kasarmirakennukset vastaamaan paremmin nykyaikaisia tarpeita. Työ- ja oppimisympäristön uudistamisen suunnittelu alkoi jo vuonna 2016, ja uutisoimme ensimmäisen remontin alkaessa aiheesta täällä.

Tilasuunnitteluun on vaikuttanut erityisesti varusmieskoulutuksen muuttuminen modernimpaan suuntaan. Huomattavimman muodonmuutoksen kokevat kaikkialla kasarmien koulutus- ja toimistotilat sekä varusmiesten tuvat.

(MAINOS - teksti jatkuu alla)

Upinniemen uudistetusta kasarmista löytyy nyt kolmenlaisia tupia: kahdeksan hengen viikinkitupa, kahdentoista sotilaan isotupa sekä kuuden taistelijan pikkutupa. Punkat ovat edelleen tuttuun tapaan kerrossänkyjä, mutta ne on sijoitettu paremmin tupien reunoille. Sängyt ovat myös aiempia pidempiä ja niissä on näkösuojaa, lukulamppu, hylly sekä pistorasia. Pöytäryhmät löytyvät joistan tupamalleista sen sijaan huoneiden keskeltä.

Kuva Upinniemen uudesta tuvasta: Daniel Avarine / Puolustusvoimat.

Kokonaissuunnitelman myötä myös muun muassa esikunnan tilat tullaan remontoimaan. Lisää aiheesta Ruotuväessä sekä 26. maaliskuuta ilmestyvässä Varusmies-lehdessä.

Kommentoi

Samankaltaisia juttuta