Kansanedustaja Outi Mäkelä: Naisten kutsuntakirje valtakunnalliseksi

Kansanedustaja Outi Mäkelä (kok.) peräänkuuluttaa naisten tehokkaampaa rekrytoimista vapaaehtoiseen asepalvelukseen. 

Teksti: Juho Mäki-Lohiluoma

Kuva: Aku Siukosaari

Mäkelän mukaan viime vuonna Pirkanmaalla tehtyä kokeilua, jossa kutsuntaikäisille naisille lähetettiin kutsu vapaaehtoiseen asepalvelukseen, tulisi laajentaa koko maahan. Mäkelä on kokoomuksen eduskuntaryhmän ensimmäinen varapuheenjohtaja. Hän sanoo tiedotteessaan, että osin kutsun seurauksena naisia haki asepalvelukseen selvästi edellisvuotta enemmän.

(MAINOS - teksti jatkuu alla)

”Kutsuntakirjekokeilu tulisi mahdollisimman pian laajentaa koko maahan. Maanpuolustus ei ole vain miesten asia, vaan tahdon asia”, Mäkelä summaa.

Aiemmin Pirkanmaalla toteutettua kokeilua on kehunut muun muassa silloinen kansanedustaja, nyt eduskunnasta pudonnut Tuula Väätäinen (sd.).

”Naisten osaaminen ja kiinnostus on puolustusvoimissa usein liian vähän hyödynnetty resurssi. On hienoa, että puolustusvoimat kartoittaa tiedotustaan laajentamalla, millaista kiinnostusta asepalvelus herättää niissä, jotka kirjeen nyt kotiinsa saavat”, Väätäinen sanoi tiedotteessaan viime vuoden alussa.

Pirkanmaalla toteutetussa kokeilussa kutsuntaikäisiä, eli vuonna 1994 ja 1995 syntyneitä, naisia lähestyttiin kirjeellä, jossa tiedotettiin mahdollisuudesta suorittaa vapaaehtoinen asepalvelus. Kampanja ei Maavoimien esikunnan tilastojen mukaan kuitenkaan merkittävästi lisännyt vapaaehtoiseen asepalvelukseen hakeutuvien naisten määrää Pirkanmaalla, eikä sitä suunnitella toistettavan lähitulevaisuudessa.

Yhteensä Pirkanmaalta haki vuonna 2014 vapaaehtoiseen asepalvelukseen vain 14 naista enemmäin kuin edellisvuonna. Samaan aikaan koko maassa ennätysmäärä naisia, yhteensä 818, haki vapaaehtoiseen asepalvelukseen

Kommentoi

Samankaltaisia juttuta