Lokakuun uutiskatsaus

Puolustusvoimien koronatilannepäivitys

Koronavirustapausten lukumäärän kasvu on näkynyt tänä syksynä myös Puolustusvoimissa. Ajalla 6.–18. lokakuuta todettiin koronavirustartunta 20 varusmiehellä ja kolmella työntekijällä.

Uusia tartuntoja on todettu Kaartin jääkärirykmentissä, Karjalan prikaatissa, Panssariprikaatissa, Porin prikaatissa, Uudenmaan prikaatissa ja Ilmasotakoulussa.

Ensisijaiset varotoimenpiteet Puolustusvoimissa koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi ovat 1,5–2 metrin turvaetäisyys, huolellinen käsihygienia, oikea yskimis- ja aivastushygienia sekä koulutettavien varusmiesten ja heidän kouluttajien osastointi eli jako A/B/C-osastoihin. Lisätietoja Puolustusvoimien nettisivuilla.

(MAINOS - teksti jatkuu alla)

Ilmavoimien yölentokoulutuskausi on käynnissä

Ilmavoimat tiedottaa, että loppuvuoden yölentokoulutuskausi on alkanut ja jatkuu joulukuuhun. Arki-iltoihin ajoittuvan lentokoulutuksen tavoitteena on harjoitella ilmataistelua heikon valaistuksen olosuhteissa.

Yölentokoulutus on osa taistelulentäjien koulutusta. Toiminnasta voi aiheutua meluhaittaa, ja koulutuksen yhteydessä käytettävät F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjien omasuojajärjestelmiin kuuluvat soihdut voivat näkyä taivaalla kirkkaina valoilmiöinä.

Lentotoiminta päättyy iltaisin kello 23 tai 24 mennessä. Tarkka aikataulu Karjalan ja Lapin lennostojen sekä Ilmasotakoulun yölennoista löytyy tiedotteesta.

Uusia nimityksiä upseerien tehtäviin

Puolustusvoimain komentaja on määrännyt upseereita uusiin tehtäviin. Merivoimien operaatiopäälliköksi siirtyy marraskuussa nykyinen Merivoimien suunnittelupäällikkö, kommodori Janne Muurinen.

Puolustusvoimien tutkimuslaitoksen doktriiniosaston strategisen analyysin tutkimusalan erikoistutkijan tehtävään siirtyy puolestaan everstiluutnantti Jukka Mälkki. Hän siirtyy tehtävään Tutkimus- ja kehittämisosaston päällikön tehtävästä Maavoimien tutkimuskeskukselta Maasotakoulusta.

Ja Maavoimien komentajan edustajana strategisen suunnittelun sektorilla Pääesikunnan suunnitteluosastolla aloittaa joulukuussa everstiluutnantti Marko Hirsimäki. Siihen asti Hirsimäki palvelee suunnitteluosastolla sektorin johtajana Maavoimien esikunnassa.

Avoin työtehtävä Varusmies-lehdessä

Varusmiesliitto etsii lehden toimitussihteeriä ja verkkovastaavaa. Hakijalta odotetaan kiinnostusta journalistista työtä ja asevelvollisuutta kohtaan, sekä teknistä osaamista verkkosivuston ylläpitoon. Työtunnit saa määrätä itse, ja tehtävä on hoidettavissa etänä. Haku on auki 15.11.2020 asti, mutta tehtävä täytetään sopivan henkilön löydyttyä. Tarkempaa tietoa pestistä ja hakemisesta löytyy täältä.

Teksti ja kuva Saana Sjöblom-Hasselblatt

Kommentoi

Samankaltaisia juttuta