Syyskuun uutiskatsaus

Amiraali Jan Klenberg saatettiin haudan lepoon

Puolustusvoimain entisen komentajan, amiraali Jan Klenbergin siunaustilaisuus järjestettiin sotilaallisin kunnianosoituksin 25 syyskuuta. Klenbergin muistoa olivat kunnioittamassa kaikki elossa olevat Puolustusvoimain komentajat.

Muistopuheen tilaisuudessa piti Puolustusvoimain nykyinen komentaja, kenraali Timo Kivinen. Ruotuväki-lehden mukaan hän kuvaili Klenbergin komentajakautta ulkopoliittisesti värikkääksi, mutta kertoi Klenbergin olleen kokemuksensa ansiosta erityisen sovelias johtamaan Puolustusvoimia maailmanpolitiikan murroksessa.

Klenberg menehtyi 28. elokuuta 88 vuoden iässä. Siunauksen toimitti kenttäpiispa Pekka Särkiö.

(MAINOS - teksti jatkuu alla)

Merivoimat apuna M/S Amorellan onnettomuustutkinnassa

Merivoimien erikoiskalustoa ja sen käyttöön koulutettua henkilöstöä käytetään tukemaan Viking Amorellan onnettomuustutkinnan vedenalaisessa kartoituksessa ja dokumentoinnissa. Tuki perustuu Onnettomuustutkintakeskuksen (OTKES) tekemään virka-apupyyntöön Puolustusvoimille.

Merivoimien tiedotteen mukaan onnettomuusalueen väylän vedenalaisten olosuhteiden selvittämiseksi on määrätty Katanpää-luokan miinantorjunta-alusten henkilöstöä ja kalustoa. Ryhmän suorituskykyjä vahvennetaan lisäksi Merivoimien sukeltajilla. Onnettomuuspaikan pohjankartoitustehtävään partion ja sukeltajien tukialukseksi on nimetty öljyntorjunta-alus Halli.

Ruska 20 -harjoitus on alkanut

Ilmavoimien vuoden pääsotaharjoitus Ruska 20 alkoi eilen ja jatkuu 6. lokakuuta saakka. Ilmaoperaatioharjoitukseen osallistuu yli 60 lentokonetta ja noin 4 800 sotilasta.

Sotaharjoituksen painopisteinä on Puolustusvoimien tiedotteen mukaan Ilmavoimien valmiuden ylläpitäminen ja kehittäminen, reserviläisten kouluttaminen sekä yhteistoiminta Ruotsin ilmavoimien kanssa. Harjoituksen johtaa Ilmavoimien operaatiopäällikkö, eversti Juha-Pekka Keränen.

Teksti ja kuva Saana Sjöblom-Hasselblatt

Kommentoi

Samankaltaisia juttuta