Marraskuun uutiskatsaus

Varusmiesliiton liittokokous pidettiin 22.11.

Varusmiesliitto ry:n sääntömääräinen liittokokous järjestettiin sunnuntaina 22. marraskuuta Helsingissä. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat ja valittiin luottamushenkilöt vuodelle 2021.

Puheenjohtajaksi valittiin Atte Grönroos, joka on ollut mukana hallituksessa viimeiset kaksi vuotta.

– Tulevien vuosien aikana liitolla on suuri vastuu varmistaa, ettei varusmiespalvelus jää positiivisessa kehityksessä jälkeen muista yhteiskunnan sektoreista vaan päinvastoin toimii suunnannäyttäjänä, Grönroos esitti ehdolle asettuessaan.

(MAINOS - teksti jatkuu alla)

Liiton varapuheenjohtajaksi valittiin puolestaan Iina Palonen. Hallituksen muodostavat heidän kanssaan jäsenet Joel Elmaci, Roosa Grönberg, Santeri Nousjoki, Toni Pakarinen, Eemeli Valli ja Henri Weck.

Pilottiprojektista positiivisia tuloksia varusmiesten fyysiseen rasitukseen ja palautumiseen liittyen

Varusmiesten liikunta- ja hyvinvointidataa käytettiin koulutuksen tukena Puolustusvoimien, Suunnon ja TietoEVRYn yhteisprojektissa. Tavoitteena oli antaa varusmiehille datan avulla inspiraatiota ja motivaatiota kunnon kehittämiseen palveluksessa ja reservissä.

Varusmiehet saivat Suunnon laitteet, joista kerättiin syke-, rasitus- ja askeldataa. Suomalaisten varusmiespalveluksen aloittavien henkilöiden kestävyyskunto on ollut laskusuunnassa, mutta projektin aikana varusmiesten havaittiin lisänneen omaehtoista liikkumista niin palveluksessa kuin vapaa-ajalla.

Pilottiprojektiin osallistui 120 varusmiestä ja kouluttajia Jääkäriprikaatista Rovaniemeltä ja Sodankylästä. Projekti toteutettiin vuosina 2019–2020 osana Sitran IHAN-hanketta. Lisätietoja Puolustusvoimien nettisivuilta.

Sotilasmusiikkialan ansioituneimmille jaettiin kiitosta

Sotilasmusiikkialalla ansioituneille henkilöille luovutettiin palkinnot sotilasmusiikkialan perinnepäivän konsertissa 24. marraskuuta. Tapahtuma järjestettiin Helsingin Musiikkitalossa.

Vuoden 2020 Sotilasmuusikko on filosofian tohtori Kari Laitinen. Puolustusvoimien tiedotteessa kerrotaan hänen työskentelevän tietopalvelupäällikkönä Music Finland -yhtiössä (FIMIC) ja olevan arvostettu suomalaisen sotilas- ja puhallinmusiikin tutkija.

Puolustusvoimien ylikapellimestari, musiikkieverstiluutnantti Jyrki Koskinen sai puolestaan historian ensimmäisen sotilasmusiikkialan Arvo Kuikka -palkinnon. Palkinnot luovutti konsertissa Puolustusvoimien henkilöstöpäällikkö, kenraaliluutnantti Ilkka Korkiamäki.

Teksti Saana Sjöblom-Hasselblatt

Kommentoi

Samankaltaisia juttuta