[adinserter name="deskari banneri etusivu"]

Mitä mukaan inttiin?

Varusmiespalveluksen aloittaessa saa Puolustusvoimilta kasapäin tarpeellisia varusteita, joilla varusmiehet pärjäävät oikein mainiosti läpi palveluksen. On olemassa kuitenkin muutamia asioita, joita varusvarastolta ei saa, mutta joista voi olla hyötyä – tai joista saa yksinkertaisesti vähän piristystä ja mukavuutta arkeen kasarmilla tai maastossa. Mitä ne ovat? Listasimme tähän alle helpottaaksemme pakkaamista jännityksen kynnyksellä.

Rannekello

Tarkat aikamääreet ja niiden noudattaminen tulevat kaikille tutuksi jo ensimmäisenä palvelusaamuna. Kun alikersantti huutaa käytävältä aikaa olevan vaikka kaksi minuuttia, on todella vaikea arvioida ajankulua ilman sekuntikelloa. Se on kuitenkin varmaa, että käskyn antanut laittaa ajastimen päälle välittömästi ja seuraa sitä tiukalla silmällä. On siis hyvä hankkia itsellekin rannekello, jolla voi ottaa aikaa ja asettaa esimerkiksi herätyksiä. Plussana on näytön hohtava ominaisuus pimeässä, jotta kellosta on hyötyä myös yön vartiovuoroissa.

Kenkien pohjalliset ja rakkolaastarit

(MAINOS - teksti jatkuu alla)[adinserter block="4"]

Vaikka olisi tottunut käyttämään maihareita siviilissä, voi kaikille tulla epämukavia hiertymiä tai rakkoja omista kengistä varusvaraston antiin vaihtaessa. Harva käyttää normaalisti kenkiä aamusta iltaan, joten pelkästään se tai uudenlaiset sukat sekä kasvava kävelyn ja seisoskelun määrä vaatii veronsa. Omat pohjalliset, kuten esimerkiksi marketeista saatavat geelipohjalliset, ja laadukkaat rakkolaastarit voivat tuntua hemmottelevalta jalkahoidolta siinä vaiheessa, kun taistelutoveri linkkaa varuskuntasairaalaan jalat ruvella. Hyvät rakkolaastarit pysyvät paikoillaan useita päiviä, ja niitä kannattaa käyttää myös ennakoiden hiertymäkohtia.

Laturi ja vara-akku

Moderneihin tupiin on suunniteltu pistorasia joka punkkaan, mutta vielä toistaiseksi todennäköisimmät mahdollisuudet ladata puhelinta on yhteisellä pöydällä tai ikkunalaudalla. Yleensä tuvan varusteluun kuuluu kyllä jatkojohto, mutta rajoituksia sähkölaitteiden lataamiselle on ihan paloturvallisuussyistä. Oma kahden tai kolmen metrin latausjohto helpottaa puhelimen tai ipadin latausta käytön yhteydessä esimerkiksi iltavapailla punkassa makoillessa. Maastossa tätä luksusta ei ole, joten suosittelemme mukaan myös vara-akkua.

Korvatulpat ja kuulokkeet

Yhteiseen majoitustilaan monen muun kanssa muuttaminen voi tuntua melko erikoiselta järjestelyltä aikuisiällä. Sitä se on onneksi muillekin, joten todennäköisesti kaikki osaavat antaa muille tilaa ja omaa rauhaa sitä tarvitessa. Kaikkien uni- tai vapaa-ajan tottumukset eivät kuitenkaan välttämättä kohtaa siinä, missä joku haluaa ottaa vapailla päiväunet ja toinen harjoitella kitaransoittoa. Konfliktien välttämiseksi pitkän päivän jälkeen voi omiin oloihin vetäytyä helpoiten kuulokkeiden avulla. Niitä voi suositella joskus myös tuvan äänekkäimmälle kaverille. Muiden kuorsaukseen ei sen sijaan voi valitettavasti vaikuttaa, mutta parempaan omaan unenlaatuun sentään korvatulppien ansiosta.

Muita hyödyllisiä lisävarusteita:

  • Otsa- tai taskulamppu maastoon ja yön pimeään telttaan tavaroiden löytämiseksi
  • Puukko leireille ja maastoruokapakkausten avaamiseksi
  • Käteistä sotilaskotiauton tai miksei tupakaverinkin tuotevalikoimaa varten

FAKTA
HUOM: nämä ovat pakollisia

  • Palveluksen aloittamismääräys → toimii myös matkalippuna joukko-osastoon
  • Henkilöllisyystodistus
  • Tilinumero IBAN-muodossa
  • Rokotuskortti
  • Omat mahdolliset lääkkeet tai reseptit
  • Hygieniatavarat kuten parranajovälineet

Kommentoi

[adinserter name="deskari banneri etusivu"]

Samankaltaisia juttuta