Osa varusmiehistä saa jatkossa punkkirokotteen

Tänään voimaan astuneen uuden rokoteastuksen myötä varusmiehet saavat jatkossa TBE-rokotteen, kertoo Maaseudun Tulevaisuus.

TBE-rokote annetaan jatkossa kaikilla varusmiehille, jotka suorittavat palvelustaan riskialueilla. Rokote suojaa puutiaisaivotulehdusta vastaan.

Kansanedustaja Stefan Wallinin tiedotteen mukaan mukaan varusmiehet liikkuvat paljon punkeille suotuisissa olosuhteissa ja altistuvat haitallisille punkkien puremille. Hänen mukaansa on tärkeää, että valtio parhaan kykynsä mukaan varotoimenpitein suojaa varusmiehet tartunnoilta.

Vuosittainen TBE-riskikartoitus tehdään THL:n toimesta, ja kartoituksen perusteella puolustusvoimat määrittelee, missä varuskunnissa ja mihin aikaan vuodesta palvelevat on aiheellista rokottaa.

(MAINOS - teksti jatkuu alla)

”Kirjoitin tästä aiheesta ensimmäisen kirjallisen kysymyksen hallitukselle vuonna 2013 ja muistan, kuinka tuolloin monet vähättelivät punkkien levittämän puutiaisaivotulehduksen riskejä”, Wallin kertoo.

Maaseudun Tulevaisuuden mukaan Wallin on kuitenkin nyt tyytyväinen siihen, että asiantuntijoita kuunnellaan ja THL:n tuottamia tilastoja seurataan.

Teksti Hanna Tuulonen
Kuva Varusmiesliitto

Kommentoi

Samankaltaisia juttuta