Puolustusvoimat: Alokkaiden päivärahat tilille viimeistään maanantaina

Varusmiesten päivärahojen maksamista koskeva virhe on saatu korjattua, Puolustusvoimat kertoo. Varusmiesten päivärahat maksetaan tilille tänään perjantaina tai viimeistään maanantaina. Virheen korjaamisen yhteydessä havaittiin myös, että osalle varusmiehistä päivärahoja maksettiin liikaa. 

Kuva: Aku Siukosaari

Virhe päivärahojen maksamisessa varusmiesten tileille on onnistuttu korjaamaan, Puolustusvoimat sanoo tiedotteessa. Pankista riippuen maksu saapuu varusmiehen tilille joko tänään tai viimeistään maanantaina.

Puolustusvoimien uutislehti Ruotuväki uutisoi aiemmin, että päivärahojen maksuun käytetyssä järjestelmässä on havaittu virhe, jonka johdosta päivärahojen maksaminen voi viivästyä. Havaittu virhe koski pääosin heinäkuussa palvelukseen astuneita alokkaita.

(MAINOS - teksti jatkuu alla)

Korjauksen yhteydessä todettiin myös joidenkin varusmiesten saavan tässä maksuerässä liikaa päivärahoja.

”Maksatukset tarkastetaan jälkikäteen ja tarvittaessa tasoitetaan seuraavien päivärahojen yhteydessä. Jos palvelus on henkilön osalta jo loppunut, ylijäämä laskutetaan. Joukko-osastot tiedottavat varusmiehille asiasta suoraan”, Puolustusvoimat kertoi perjantaina.

Päiväraha maksetaan tavallisesti kahden viikon välein, mutta vähintään kerran kuussa.

Kommentoi

Samankaltaisia juttuta