Stunt- ja sketsiryhmä Biisonimafian Kaitsu: Olemme kuin erikoisjoukkojen sotilaita!

Libison kuulustelupöytäkirja – Kuulusteltavana Kai ”Kaitsu” Rinkinen – Biisonimafia

Teksti: Lloyd Libiso

Tunnetko luonnostaan hauskoja tyyppejä? Tarkoitan tällä sitä, että täysin arkinen tilanne muuttuu heidän seurassaan viihdyttäväksi tilannekomiikaksi. Biisonimafian porukka muodostuu tällaisista hahmoista ja juuri siksi pureudumme tänään heidän matkaansa Punkaharjulta punaiselle matolle.

Otetaan yhteys Kai ”Kaitsu” Rinkiseen. Normaalisti tekisin etähaastattelun videopuhelulla, mutta Kaitsu on spesiaali. Hän käyttää puhelinta, jossa ei ole kameraa ja on muutenkin aina liikenteessä. Otamme siis perinteisen puhelun ja hilpeänä vitsiniekkana kunnostautunut Rinkinen vastaa oitis puhelimeen.

(MAINOS - teksti jatkuu alla)

 – Moro Loiri! Ehdottomasti tehdään tämä haastis, mutta et sitten kerro meidän viestinnästä vastaavalle Sanna-Marialle tästä vielä mitään. Kaikki haastattelut menevät hänen kauttaan, joten mun on pakko kysyä tähän vielä lupa, Kaitsu vitsailee ja nauraa perään.

Kaverin tuki on tärkeää etenkin ristiaallokossa

Biisonimafian Kai Rinkisen ja Janne Kaperin yhteinen taival työparina on jatkunut yli 16-vuotta. Jo pelkästään tästä syystä on alkuun relevanttia kysyä, mikä on tämän pitkän liiton salaisuus?

– Me olemme Jannen kanssa taistelupari. Kun toinen menee eteenpäin, niin pakkohan se on itse mennä perässä. Rohkeasti ja vaikka ilman karttaa tai kompassia, Rinkinen veistelee kunnes vakavoituu hieman.

– Toinen antaa tukea ja lohtua, kun ollaan kusessa. Näinkin on nimittäin joskus ollut, hän toteaa hieman vakavana.

Nyt taisteluparista on kuitenkin kasvanut joukkue, sillä 22.4. heidän elokuvansa MC Helper beKINGs alkaa pyörimään elokuvateattereissa. Kysynkin: onko jokin muuttunut ja mihin suuntaan? 

– Moni asia. Näin ohjaajan näkökulmasta on ensinnäkin siistiä, että kun on katsonut Jannen naamaa yli 16-vuotta, saa välillä tuijotella muitakin naamoja, hän nauraa.

– Ihan vakavasti sanottuna koen, että elokuvan tekeminen on joukkuelaji. Tämä on suuri unelmamme! Unelma jonka eteen olemme antaneet kaikkemme! On hienoa huomata, että jos omat voimat loppuvat löytyy joukkueesta uusia vastuunkantajia. Erilaiset ihmiset helpottavat myös ongelmien ratkaisua ja tuovat ohjaajalle lisää mahdollisuuksia tehtävässään. Saamme rakentaa suurempia ja näyttävämpiä kohtauksia, kuin keskenämme työskennellessä. Se on upeaa!

Kaveruus muuttui yhtiökumppanuudeksi

Kun Kaitsulta kysyy, mikä on tärkein ominaisuus ryhmän jäseneltä, tulee vastaus salamana: 

– Periksiantamattomuus. Ei Biisonimafiassa voi työskennellä, jos ei ole valmis laittamaan itseään likoon sataprosenttisesti! Haluamme ajatella, että olemme kuin erikoisjoukkojen sotilaita. Meille on tiukat pääsyvaatimukset. Tämä takaa sen, että meidän kanssa työskentelevät ne ammattilaiset, jotka todella haluavat antaa kaikkensa ja tehdä työnsä täysillä. Ei kukaan tulisi meidän leffaan jos vain pelleilisimme, Rinkinen toteaa ylpeänä.

 – Ehkä olisi intissäkin pitänyt hakeutua erikoisjoukkoihin, Rinkinen toteaa, kunnes naurahtaa, ettei hänellä välttämättä olisi ihan siihen meriitit riittäneet. 

Biisonimafian taival on hyvin itsenäinen ja rohkea matka halki suomalaisen viihdekentän. Kaveruus Kaitsun ja Jannen välillä muuttui yhtiökumppanuudeksi. Kaitsu sanoo nauttivansa työstä ja unelmasta jota he saavat elää. Vapaa-ajalla he näkevät toisiaan nykyään hieman harvemmin kuin ennen. Kaitsu hiljenee hetkeksi ja naurahtaa tuttuun tyyliinsä.

– Ehkä sekin on ihan tervettä kasvua.

– Kun yli 16-vuotta sitten kirjoitin käyntikorttini ohjaaja, koin siitä pienimuotoista, tervettä ylpeyttä. Tässä projektissa onnistuminen on kun valmistuisin koulusta. Nyt voin viimein kutsua itseäni elokuvaohjaajaksi ja tilata uudet käyntikortit, Rinkinen toteaa loppuun ja päätämme raportin tähän.

MC Helper beKINGs

Elokuvassa nähdään niin MC Helper -lyhäreistä tuttuja kuin Suomen viihdetaivaaltakin tunnettuja näyttelijöitä. Pääosissa keulivat Kaitsu Rinkinen, Janne Kaperi, Tuomas Rinkinen, Joel Hirvonen, Celin El Azizi ja Sami Kemell. Sivuvaunussa näyttelevät myös Tommi Korpela, Jenni Kokander, Tatu Sinisalo, Ilona Chevakova sekä Suomen Tube-skenen ykkösnimiä. Leffan upeista mopotempuista vastaavat maan kovimmat stunt-kuskit.

MC Helper beKINGs -leffassa Räkä (Rinkinen) kuskaa leipätyökseen pitsoja ja vapaalla aika kuluu mopomiiteissä. Räkä ja Liima (Kaperi) löytävät miitissä yhteisen taajuuden ja heidän silmissään alkaa siintää ykkössija Harjuajoissa. Mopokerho MC Helper on syntynyt.

Räkän pitsahommat lähtevät keulimaan ja pomo (Kokander) ottaa pultit. MC Helperin menestys moposkaboissa taas vaatisi vielä viritettyä Orkkis Mankia ja tankkia täynnä ysiviitosta. Kun lisäksi Räkä, Liima ja porukan uusin vahvistus Köntsä (Sinisalo) sotkeutuvat isomman mopokerhon, MC Mustakäden pärinäbisneksiin, ajautuvat suunnitelmat sivuluisuun. MC Mustakäden pomo (Korpela) ja ykköskuski Spägä (Hirvonen) vetävät kierroksia ja omaa agendaansa ajava Herkku (El Azizi) saa tunnelman tiivistymään entisestään. Mayhem on valmis. 

Luvassa on räjähdysherkkä soppa, joka tarjoillaan rusentuneiden mäntien, mustaksi hakattujen ruumiinosien, revittyjen hampaiden sekä sydänsurujen kera.

FAKTA!

MC Helper beKINGs on suosittujen MC Helper-lyhytelokuvien esiosa ja taustatarina, joka kertoo, kuinka MC Helper -mopokerhon stoori alkoi. Kaksi ensimmäistä MC Helper -lyhäriä julkaistiin vuosina 2015 ja 2016 YouTubessa, jossa ne ovat keränneet miljoonia näyttökertoja. Kolmas, lyhytelokuvista pisin, MC Helper 3, julkaistiin Elisa Viihde -palvelussa, jossa se oli yksi vuoden 2018 katsotuimmista elokuvista.

Nyt MC Helper, ”Suomi-Tuben oma Sons of Anarchy”, nähdään ensimmäistä kertaa pitkänä valkokangaselokuvana. MC Helper beKINGs on oma itsenäinen elokuvansa, mutta saanut alkunsa näiden aiemmin tehtyjen, tarinallisesti myöhempään ajoittuvien lyhytelokuvien katsojien toiveesta.

Elokuvan tuotannon mahdollistavat tuotantoyhtiö Rabbit Films, Elisa Viihde, levitysyhtiö Aurora Studios, Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, taloon.com, Autodude ja Sievi.

Libison kuulustelupöytäkirja on Varusmies-lehden uusi haastatteluosio. Kuulustelupöytäkirjaa toimittaa Inttistoorit-podcastista tuttu toimittaja Lloyd Libiso, joka käyttää meritiedustelukoulutuksesta saamiaan oppeja haastatellessaan tunnettuja suomalaisia, joilla on tuoretta sekä mielenkiintoista kerrottavaa.  

Kommentoi

Samankaltaisia juttuta