Upinniemen sotilaskoti uudistui

Kuvat: Rannikkosotilaskotiyhdistys

Upinniemen sotilaskoti on toiminut jo vuodesta 1962 Upinniemen varuskunnassa Kirkkonummella. Sotilaskodin perustamisesta alkaen sitä on ylläpitänyt Rannikkosotilaskotiyhdistys ry.

Upinniemen varuskunta on Suomen suurimpaan kuuluvan joukko-osaston Rannikkoprikaatin päätukikohta. Vuosittain Rannikkoprikaati kouluttaa noin 2000 varusmiestä ja suurin osa heistä suorittaa 347 tai 255 päivän palveluksen. Sotilaskodin merkitys varusmiehille on yhä edelleen erittäin tärkeä vapaa-ajan viettopaikka ja sen toiminnallisuus pitää vastata nykyajan tarpeita.

Upinniemen sotilaskodin edellisestä remontista on kulunut yli kolmekymmentä vuotta. Se on palvellut kymmeniä tuhansia varusmiehiä ja muita asiakkaita. Näillä asiakasmäärillä ja käyttövuosilla niin kylmäkalusteet kuin kaikki pintamateriaalit ovat kovilla.

(MAINOS - teksti jatkuu alla)

”Sotilaskodin remontit tehdään yhteistyössä Puolustuskiinteistöjen ja Rannikkoprikaatin kanssa. Tämä remontti sai lopullisen sysäyksen vitriinilinjaston uusimisen tarpeesta. Remontin suunnittelulla ja sen toteuttamisen ajankohdalla oli merkittävä rooli, koska emme voi pitää sotilaskotia kiinni useita kuukausia. Tavoite oli, että sotilaskoti pidetään auki ja remonttiaika on enintään kaksi kuukautta. Hyvällä yhteistyöllä kumppaneidemme kanssa tavoitteemme toteutui”, kertoo Rannikkosotilaskotiyhdistyksen toiminnanjohtaja Katriina Andersson.

Tavoitteena kestävä ja viihtyisä sotilaskoti varusmiehille

Remontin suunnittelu aloitettiin tammikuun lopulla. Suunnitteluvaiheessa huomioitiin asiakasmäärät ja asiakkaiden kulkureitit sekä tietysti työntekijöiden toiveet ja työergonomia. Sotilaskodin neliöt eivät kasvaneet. Sama tila piti suunnitella tehokkaammin.

Rannikkosotilaskotiyhdistys teki tiivistä yhteistyötä vitriinilinjaston ja myymäläkalusteiden toimittajien kanssa. Heidän ammattitaitoinen henkilökuntansa osasi huomioida haasteet kuten isot asiakasmäärät, kassa-alueen toimivuus ja pieneen tilaan laaja tuotevalikoima. Remonttityöt tehtiin maalis-huhtikuun aikana, jolloin uusittiin pintamateriaalit, sähköt, valaistus sekä asennettiin uudet kylmä- ja myymäläkalusteet. Remontin ajaksi siirsimme myyntipisteen sotilaskodin salin puolelle.

”Uuden sotilaskodin avajaisia pääsimme viettämään toukokuun alussa. Olemme tyytyväisiä lopputulokseen. Asiakkaamme ovat hämmästelleet kuinka isommalta paikka näyttää, vaikka neliöt ovat pysyneet samana. Kaikki tuotteet tulevat paremmin esille uusien kalusteiden ja valaistuksen myötä sekä ne saadaan nyt selkeästi omiin kategorioihin. Henkilökunnan on miellyttävää työskennellä uudessa tilassa. Vitriinien täyttäminen on nopeampaa, koska asiakkaat ovat toisella puolella vitriiniä. Astioiden kuljetus pesupisteelle sujuu helpommin uusien ketterien palautusvaunujen ansiosta ja meillä on toimiva jätteiden lajittelupiste”, mainitsee sotilaskotihoitaja Pilvi Niskanen.

Rannikkosotilaskotiyhdistyksen tehtävänä on tukea varusmiesten hyvinvointia, jota teemme monella eri tavalla. Tunnetuin ja tärkein paikka on sotilaskoti, jossa varusmiehet voivat viettää vapaa-aikaansa nauttien palveluistamme.

”Haluamme tarjota heille nykyaikaisen sotilaskodin palvelut sekä sujuvan asioinnin. Sotilaskodin vitriinilinjaston ja myymäkalusteiden uusinta oli yhdistyksellemme suuri kalustoinvestointi, jonka rahoitimme itse. Investointi, jonka merkitys on vielä suurempi kymmenille tuhansille varusmiespalvelustaan suorittaville nuorille miehille ja naisille”, mainitsee toiminnanjohtaja Andersson.

Kommentoi

Samankaltaisia juttuta