Varusmiesliitto kannattaa Keskustan kutsuntaesitystä – ”Mahdollisuus puuttua myös sosiaalisiin kysymyksiin”

Varusmiesliitto suhtautuu lämpimästi Keskustan ajatukseen kutsuntauudistuksesta. Liiton puheenjohtaja Henrik Vuornoksen mukaan koko ikäluokkaa koskevissa kutsunnoissa voitaisiin puuttua myös sosiaalisiin kysymyksiin.

Teksti: Juho Mäki-Lohiluoma

Kuva: Flickr (CC)

Keskustan vaaliohjelman avaus kaikille pakollisista kutsunnoista saa Varusmiesliitolta lämpimän vastaanoton. Keskustan kutsuntamalli on nimeään myöten lähes identtinen liiton tavoiteohjelman Tulevaisuuden kutsunnat -kohdan kanssa. Erityisesti Keskustan esitys laajemmasta poikkihallinnollisesta yhteistyöstä saa puheenjohtaja Vuornokselta lämpimän vastaanoton. Varusmiesliiton mallissa kutsuntatilaisuudessa olisivat paikalla Puolustusvoimien ohella myös opetus- ja terveysviranomaiset.

”Varusmiesliitto suhtautuu lämpimästi Keskustan avaukseen ulottaa kutsunnat koskemaan koko ikäluokkaa”, Vuornos sanoo.

(MAINOS - teksti jatkuu alla)

”Esityksellä saisimme koko ikäluokan vielä kerran yhteen ja maanpuolustustietoisuuden lisäämisen lisäksi voitaisiin puuttua myös sosiaalisiin kysymyksiin”

Varusmiesliiton mukaan kutsuntoja tulee merkittävästi laajentaa ja kehittää nykyisestä. Keskustan ehtouksen lisäksi myös RKP:n ajatukset asepalveluksen suorittavien naisten määrän lisäämisestä saavat liitolta lämpimän vastaanoton. Varusmiesliiton mukaan asepalveluksen suorittavien naisten määrä on nostettava vähintään viiteen prosenttiin kaikista asepalveluksen suorittavista vuoteen 2020 mennessä. Tavoite on realistinen, sillä tällä hetkellä asepalveluksen suorittavien naisten määrä on hieman alle viisi prosenttia.

 

Kommentoi

Samankaltaisia juttuta