25-vuotias Varusmiessoittokunta debytoi pelimusiikin parissa Justimuksen kanssa

Varusmiessoittokunnan tämän vuoden suurin itse järjestämä kiertue on Game On. Se kokoaa 12.–17. elokuuta sekä pelimusiikin klassikot että uudet ja mahtipontiset teokset uudenlaisina sovituksina sinfoniselle puhallinorkesterille, jousistolle sekä rockbändille, mikä tekee kiertueesta historiallisen. Kiertue vierailee Tampereella, Kuopiossa, Lahdessa sekä Hämeenlinnassa.

Kuva: Puolustusvoimien varusmiessoittokunta

Kiertueella on mukana myös suureen nettisuosioon kiirineet Justimus sekä Herbalisti.

Solisteina turneella toimivat lisäksi Varusmiessoittokunnan omat, ikäluokkansa parhaat soittajat.

(MAINOS - teksti jatkuu alla)

Game On -kiertueella kapellimestareina toimivat musiikkikapteeni Jarkko Aaltonen sekä musiikkiyliluutnantti Tero Haikala.

Game On on yksi Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan 25. toimintavuoden päätapahtumista. Pelimusiikki on valittu tämänvuotisen kiertueen teemaksi sen ollessa aiheena ajankohtainen. Kiertueen tavoitteena on myös saada konserttiyleisöön eri ikäistä väkeä, sillä pelimaailma ja sen musiikki yhdistävät. Konsertin kappalelista ja massiivinen kokoonpano tarjoavat unohtumattoman elämyksen huolimatta siitä, onko perehtynyt peleihin.

”Lisäksi media- ja tekniikkatiimimme loihtii kappaleiden taustalle visuaalista loistetta sekä kutkuttavia äänitehosteita”, Haikala toteaa.

”Kuten Varusmiessoittokunnan rajoja rikkovaan perinteeseen kuuluu, on tänä vuonna luvassa jälleen uusi aluevaltaus.Olemme viime vuosina tehneet eri aihealueisiin suuntautuvia kiertueita. Viime vuonna teimme Brothers in Arms -kiertueen yhdessä Stratovarius-yhtyeestä tutunTimo Kotipellon kanssa. Ajatuksena on paitsi pysyä ajan hermolla mutta myös tarjota yleisölle jotakin sellaista, mitä se ei osaa odottaa”, hän jatkaa.

Kommentoi

Samankaltaisia juttuta