Varusmiesliiton puheenjohtaja ihmettelee: ”Miten istumapaikka-asiaan reagoidaan vasta nyt?”

Varusmiesliiton vuoden 2016 puheenjohtaja, upseerikokelas Rami Laitila ihmettelee VR:n ja Puolustusvoimien toimintaa istumapaikkaongelman ratkaisemisessa. Eilen saadusta puolustusministeri Jussi Niinistön (ps.) vastauksesta käy ilmi, että konkreettisiin toimiin ongelman korjaamiseksi on lähdetty hitaasti. 

Teksti Juho Mäki-Lohiluoma Kuva VR Group

Niinistön mukaan istumapaikkojen palauttamista varten perustetaan yhteistyöprojekti, jonka työn tuloksia pilotoidaan tulevan vuoden aikana.

”Asevelvollisten paikanvarauksen kehittämiseksi perustetaan yhteisprojekti, jonka työn on määrä olla valmis 1.7.2016. Näin ollen paikanvarausmenetelmä olisi pilotoitavissa vuoden 2016 aikana ja käytettävissä seuraavalla sopimuskaudella 1.1.2017 lukien”, Niinistön vastauksessa selostetaan.

(MAINOS - teksti jatkuu alla)

Varusmiesliiton puheenjohtajaksi joulukuun alussa valittu ja vuodenvaihteessa tehtävässä virallisesti aloittava upseerikokelas Rami Laitila ihmettelee toimien hitautta.

”Miten jo 2014 huomattuun asiaan reagoidaan vasta nyt ja konkreettisia kokeiluita paikkalippujen mahdollistamiseksi päästään tekemään vuoden 2016 aikana, pari vuotta havainnon jälkeen?” Laitila kysyy.

”Puolustusministerinkin vastauksen mukaan lähes kolmasosa varusmiehistä käyttää lomakuljetuksiinsa junia, joten kyseessä on tuhatpäinen joukko, jonka matkustusmukavuuden ajattelisi kiinnostavan myös VR:ää”, hän lisää.

Varusmiesliiton nykyinen puheenjohtaja Niilo Heinonen on kutsunut kohua herättänyttä istumapaikkaongelma ”noloksi”. Hänen mukaansa ongelman korjaaminen on kiinni vain Puolustusvoimien ja VR:n tahdosta korjata oma virhearvionsa.

”Kannattaisi miettiä, millaisen kuvan junien lattialla istuvat sotilaat antavat kyseisistä tahoista”, hän sanoi lokakuussa.

Lue myös:

Varusmies-lehti:

Puolustusministeri Niinistö vastasi kirjalliseen kysymykseen varusmiesten istumapaikoista

Varusmiesten junamatkoista kirjallinen kysymys

Analyysi: Junamatkojen istumapaikkaongelmasta tuli farssi

Puolustusministerin vastaus kirjalliseen kysymykseen:

Vastaus kirjalliseen kysymykseen varusmiesten paikoista junissa

Kommentoi

Samankaltaisia juttuta