[adinserter name="deskari banneri etusivu"]

Varusmiesten rokotukset saattavat mahdollistaa rajoitusten lievennyksiä

Koronarokotukset ovat olleet jo jonkin aikaa käynnissä varuskunnissa.

Varusmiesten koronarokotukset ovat alkaneet kaikissa varuskunnissa Pääesikunnan hallintoylilääkärin, lääkintäkapteeni Taija Lahtisen mukaan.

– Saapumiserä 1/21 on tällä hetkellä saanut ensimmäisen koronarokotuksen. Kesän saapumiserän rokottaminen saatiin toteutettua elokuun alkuun mennessä, Lahtinen kertoo.

Toinen rokoteannos päästään antamaan, kun ensimmäisestä annoksesta on kulunut vähintään kahdeksan viikkoa.

(MAINOS - teksti jatkuu alla)[adinserter block="4"]

– Varuskuntakohtaisia suunnitelmia toisen rokoteannoksen antamisen aikatauluista on tekeillä, Lahtinen sanoo.

Palvelusta kevennetty rokotteen saamisen jälkeen

Rokotteista, kuten kaikista lääkeaineista, voi kuitenkin tulla sivuoireita. Lahtisen mukaan varusmiesten palvelus järjestetään rokotusten jälkeen niin, että pistoksen jälkeiset kolme palveluspäivää ovat kevyempiä, jotta lievien sivuoireiden kanssa pärjää.

– Oireet ovat yleensä ohimeneviä, kuten pistopaikan lievää kipua, kuumotusta tai punoitusta, tai yleisoireita kuten kuumetta, päänsärkyä ja lihassärkyä. Vakavia haittoja varusmiehillä ei ole todettu.

Tie parempaan elämään

Koronarokotteet näyttäisivät tutkimusten valossa antavan hyvän suojan tällä hetkellä tiedossa olevia koronavirusvariantteja vastaan. Näin ollen rokotteet ovat tärkeä tie ulos globaalista pandemiasta.

– Koronarokotteet ovat reitti normaalimpaan elämään, joten vapaaehtoinen rokote kannattaa ottaa, Lahtinen korostaa.

Varuskuntien koronarajoitusten keventämistä on väläytelty rokotekattavuudesta keskusteltaessa.

– Rajoitusten keventämistä voidaan toteuttaa “turvallisuus edellä” -periaatteen mukaisesti. Mahdollisia kevennyksiä voivat olla esimerkiksi liikkumiseen, yhteisten tilojen käyttöön ja varusmiesten vapaa-aikaan liittyvien rajoitusten lieventämiset ja purkamiset, Lahtinen kertoo.

Nykyisen Puolustusvoimissa käytössä olevan A,B,C-osastojaon ja 2+2+2-palvelusrytmitysmallin purkamisesta ei olla vielä keskusteltu.

+ posts

Kommentoi

[adinserter name="deskari banneri etusivu"]

Samankaltaisia juttuta