Yle: Panssariprikaati ja HAMK yhteistyöhön – intin koulutuksella opintopisteitä

Panssariprikaati ja Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) aloittavat yhteistyön,  kertoo Yle. Yhteistyön seurauksena HAMK:ssa opiskelevat voivat lukea Panssariprikaatin antaman koulutuksen hyväksi opinnoissaan. 

Yhteistyö on poikkeuksellista, sillä yleensä yliopistot ja ammattikorkeakoulut myöntävät opintopisteitä vain suoritetusta aliupseeri- tai reserviupseerikurssista. HAMK aikoo kuitenkin tarjota opintopisteitä nyt myös muusta varusmiespalveluksessa saadusta koulutuksesta.

Ylen haastatteleman HAMK:n vararehtori Janne Salmisen mukaan järjestelmä voi toimia houkuttimena sille, että armeijasta päästyään opiskelija jatkaa opintojaan juuri HAMK:ssa.

”Pystyisimme suoraan lukemaan hyväksi jo hankitut osaamiset. Ei tarvitse kahteen kertaa opetella samoja asioita”, Salminen sanoo Ylelle.

(MAINOS - teksti jatkuu alla)

Varusmiesten ja HAMK:n lisäksi myös Puolustusvoimat hyötyy yhteistyöstä. Puolustusvoimia pyritään tarjoamaan opiskelijoille opinnäytetyön kohteeksi, ja kun HAMK:ssa opiskeleva tulee suorittamaan varusmiespalvelustaan, on Puolustusvoimilla tulevaisuudessa selkeä kuva hänen koulutustasostaan. Tämä puolestaan helpottaa opiskelijan osaamisen hyödyntämistä sotilaskoulutusta annettaessa ja sodan ajan joukkoihin sijoitettaessa.

Kommentoi

Samankaltaisia juttuta